Следвайте Гласове в ТелеграмВъоръжените сили на Украйна се оттеглиха на запад

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВъоръжените сили на Украйна се оттеглиха на запад
Коментари Харесай

Сирски: Руските сили атакуват по цялата фронтова линия, трябваше да се изтеглим от няколко населени места

Следвайте " Гласове " в Телеграм

" Въоръжените сили на Украйна се отдръпнаха на запад от селищата Бердичи, Семьоновка и Новомихайловка на Авдеевския регион. Това е направено, с цел да се избави животът на личния състав ". Това декларира главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Александър Сирски в канала си в Telegram.

" Ситуацията на фронта се изостря. В опит да изземе стратегическата самодейност и да пробие фронтовата линия, врагът концентрира главните си старания на няколко посоки, създавайки доста преимущество в силите и средствата. Той интензивно нападна по цялата фронтова линия и в някои региони реализира тактически триумф. Ситуацията се трансформира динамично, като някои позиции се сменят по няколко пъти денем, което поражда нееднозначно схващане на обстановката ".

" На направленията Краматорск, Ивановске и Часов Яр остават най-горещите точки. Противникът се пробва да си върне контрола над Клещеевка и да доближи канала Сиверски Донец-Донбас ", акцентира той.

" Руските войски се пробват да развият нахлуване западно от Авдеевка и Мариинка със сили до четири бригади. Целта им е да пробият до Покровск и Курахово в Донецка област ", показва Сирски.

" Подразделенията на ВСУ, запазвайки живота и здравето на нашите бранители, се реалокираха на нови рубежи западно от Бердичи, Семьоновка и Новомихайловка ", добавя той.

Сирски акцентира, че " макар че руснаците са постигнали избрани тактически триумфи в тези области, те не могат да получат оперативно преимущество ".

" Украинските войски нанасят оптимални загуби на съперника както в персонален състав, по този начин и в бойна техника. За подсилване на защитата в тези региони, за подмяна на частите, които са претърпели загуби, се реалокират възвърналите боеспособността си бригади ", прибавя Сирски.

Инфо: Агенция " Фокус "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР